Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

Fedezze fel hibrid elektromos autóinkat!

MIÉRT ÉRDEMES HIBRID ELEKTROMOS AUTÓT VÁLASZTANIA?

 

A Toyota közel 25 évnyi tapasztalattal bír a hibrid elektromos innováció terén, és mintegy 15 millió ilyen autója fut az utakon. E szakértelemnek köszönhetően az ötödik generációs Toyota hibrid modellek új, kilenctagú családja páratlan teljesítményt és kimagasló hatótávolságot kínál.
Tankoljon a megszokott módon
Hibridjét egyszerűen feltankolhatja. Töltse fel a tartályt a megszokott módon benzinnel, ami a hosszabb utakon a belsőégésű motort hajtja.

Hibridjét egyszerűen feltankolhatja. Töltse fel a tartályt a megszokott módon benzinnel, ami a hosszabb utakon a belsőégésű motort hajtja.

A Toyota hibrid elektromos modellek észrevétlenül váltogatnak a benzines és elektromos hajtás között, optimalizálva az autó hatótávolságát és teljesítményét. Ön pedig továbbra is úgy autózhat, ahogy mindig is szokott.

Az akkumulátoros elektromos autókkal szemben a Toyota hibridek akkumulátora öntöltő, ami fékezéskor vagy motorfékkel haladás közben töltődik – így sosem kell aggódnia, hogy az akku lemerülhet.

Hogyan működik?

A Toyota hibridek egyfajta hidat képeznek a belsőégésű motoros és a tisztán elektromos hajtású autók között. Ha szeretné részletesebben is megismerni a hibrid elektromos hajtás működését, tekintse meg a lenti animációt!

Tankolás

Tankoljon benzint a tartályba a benzinkúton, ahogy általában szokta

Elektromos vezetés

Az akkumulátor hajtja az elektromos motorokat, forgatja a kerekeket és mozgásba hozza a járművet.

Energiavisszanyerő fékezés

Amikor a vezető fékez és a jármű lelassul, az energia, amely általában elveszik a folyamat során, az akkumulátort tölti fe

[/et_pb_column]

Hagyományos vezetés

A belsőégésű motor növeli a teljesítményt és a hatótávot nagy távolságokon, miközben az akkumulátort is tölti.

TEKINTSE MEG HIBRID ELEKTROMOS AUTÓINK KÍNÁLATÁT!

Fedezze fel hibrid elektromos járműcsaládunkat, ismerje meg részletesebben a Toyota élvonalbeli innovációit, majd válassza ki az Önnek legmegfelelőbb modellt!

Yaris hybrid

Yaris Cross hybrid
Corolla Hatchback
Corolla Sedan
Corolla Touring Sports

Camry hybrid

Toyota C-HR

RAV4

Highlander hybrid

A szabadság, amit egy öntöltő hibrid kínál

 

Egy Toyota hibridben sosem kell aggódnia az autó hatótávolsága miatt. A hibridekkel ugyanolyan messzire autózhat, mint a hagyományos, belsőégésű motorral hajtott modellekkel – méghozzá kategóriaelső üzemanyag-fogyasztás mellett. És mivel a Toyota hibridek öntöltők, az akkumulátort nem kell külső áramforrásról töltenie. De ez még nem minden. Hibridjeinkben energiavisszanyerő fékrendszer működik, így amikor Ön fékez vagy motorfékkel halad, egy generátor áramot termel, amit az akkumulátor tárol, hogy az autó később felhasználhassa.

Egy Toyota hibrid vezetési élménye

 

Az elektromotor és a készséges gázreakciókat kínáló benzinmotor kombinációjának köszönhetően a Toyota hibridekkel kifejezetten élvezetes a vezetés. Az öntöltő hibrid rendszerrel úgy autózhat, ahogy eddig is megszokta – ám azzal a tudattal, hogy a károsanyag-kibocsátás jóval alacsonyabb.

A CO2-kibocsátás csökkentése Európa-szerte

 

A Toyotánál az a küldetésünk, hogy a zéró károsanyag-kibocsátásnál is többet nyújtsunk. Éppen ezért mérsékeljük a természeti erőforrások kiaknázását és együttműködünk a helyi közösségekkel a környezet védelméért; jó példa erre franciaországi hibridgyártó üzemünk, ami világszerte mércének számít a környezettudatos gyártás tekintetében. Azzal, hogy hibridjeinket helyben állítjuk elő, tovább csökkenthetjük környezeti terhelésünket, hiszen így kiküszöböljük a hosszú távú kiszállításokat. Mindez tovább mérsékli járműveink karbonlábnyomát, és támogatja törekvésünket, hogy egy autó életciklusának minden állomásán kisebb legyen a károsanyag-kibocsátás. Az elmúlt évek során hibridjeink összesen több mint 118 millió tonnával kevesebb széndioxidot bocsátottak ki a velük azonos teljesítményű és méretű benzinmotoros autókhoz képest.

GYIK

Minden, amit fontos tudni a Toyota hibrid autóiról; például hogy miben különböznek a másfajta járművektől, és még sok egyéb.

Mi a hibrid?

A hibrid elektromos autókat két erőforrás hajtja: egy belsőégésű motor és egy takarékos elektromotor, a jármű pedig észrevétlenül kapcsolgat a kétféle hajtás között.

A hiridek árammal működnek?

A hibrideket elektromos áram mozgatja elinduláskor és akár 50 km/órás sebességig. Mivel a legtöbb Toyota hibrid öntöltő, az akkumulátor lemerülése után az autót a benzinmotor hajtja, ami az akkumulátort is újratölti.

A hibrideket is kell tölteni?

A hibridekben forradalmian újszerű, öntöltő akkumulátor-technológia működik. Ezeket az autókat ‘hibrid-elektromos’ járművekként ismerjük, mert két erőforrásuk van. Éppen ezért a tisztán elektromos hajtású vagy a plug-in hibrid modellekkel szemben sosem kell az akkumulátorukat külső áramforrásról feltölteni.

Megbízhatok a hirid technológiában?

A Toyota hibridek úttörő akkumulátor-technológiáját úgy terveztük meg, hogy élettartama megegyezzen az autóéval. Szükség esetén néhány mechanikus elemet (például a tengelykapcsolót, a generátort és az indítómotort) egészben cserélünk, hogy elkerüljük a jövőbeli, előre nem látható kiadások kockázatát. Ám nemcsak ezekre, hanem minden hibrid részegységre (beleértve a hibrid akkumulátort is) a Toyota 5 évre/100.000 kilométerre* kiterjedő garanciája vonatkozik.

*Amelyik hamarabb bekövetkezik

Mi a különbség az egyes hibrid-fajták között?

Háromféle hibridet különböztetünk meg: a mild (vagy enyhe) hibrideket, a full hibrideket és a plug-in hibrideket. A mild hibridekben az elektromotor kizárólag arra szolgál, hogy gyorsításkor vagy motorfékezésnél kiegészítse a belsőégésű motor erejét, mivel az elektromotor önmagában nem lenne képes az autó hajtására. Egy full vagy öntöltő Toyota hibridben viszont az elektromotor akár a városi utazások 80 százalékában, 50 km/órás sebességig önállóan is mozgathatja a járművet. A plug-in hibridek ugyanígy működnek, de ezekben nagyobb kapacitású akkumulátor található, ami komolyabb elektromos teljesítményt biztosít.

Fedezze fel a Toyota eletrifikált modelljeinek kínálatát!

Fedezze fel a plug-in hibrid elektromos autókat!

Fedezze fel az akkumulátoros elektromos hajtást!

Fedezze fel az üzemanyagcellás elektromos autót!

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!


Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.