Kérjen ajánlatot!
Hívjon minket!
Használt autó
Készlet ajánlatok

SAKURA DÍJ – Toyota Sakura és a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) minősítési díja

2024. április 12.

DÍJAZOTT ÉTTERMEK

A Toyota Sakura által ajánlott díjazott éttermeket könnyen megtalálhatja a térképünkön!

A TOYOTA ELVEI MENTÉN TÜNTETJÜK KI
A LEGKIVÁLÓBB MAGYAR VENDÉGLÁTÓKAT

 

 

Április 8-án hagyományt teremtettünk, mikor  a Toyota Sakura és a SVÉT – Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület, első ízben átadtuk a hazai idegenforgalom és gasztronómia kiemelkedő szereplőinek a Sakura-díjat, mely szándékaink szerint jóval több egyszerű elismerésnél.

 

Az omotenashi a tradicionális japán vendéglátás egyik alappillére, amelyet egyetlen szóval képtelenség átültetni a nyugati gondolkodásba. Szó szerint annyit tesz: a tettetés hiánya, leggyakrabban alkalmazott fogalmi környezetében, a vendéglátás és ügyfélkezelés területén pedig leginkább úgy lehetne lefordítani, mint a vendégek elvárásainak elébe menő, minden várakozást felülmúló, a legapróbb részletekig tudatos szolgáltatást.

Az omotenashi a 2021- es Tokiói Olimpián került a figyelem középpontjába, ahol a Toyota a gyakorlatban alkalmazta a több mint hatszáz éves filozófiát. A világ vezető autógyártója szerint a vendéglátás és a Toyota autóértékesítése hasonló elveken működnek.

Az omotenashi három legfontosabb alappillére:
-próbáld kitalálni a vendég igényét előre
– figyelj a részletekre
– fejezd ki háládat

Nem véletlenül tekinti az omotenashit a Toyota működése egyik meghatározó iránymutató filozófiájának, ahogyan az sem meglepő, hogy a hagyományos magyarországi gasztronómiai és vendéglátási értékek megőrzésére, fejlesztésére és átörökítésére létrehozott Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) is magáénak vallja ezt a szemléletet: „Adj többet, mint amit ígértél!”

Az Egyesület és partnerei, köztük az óbudai Toyota Sakura Kft. immár több mint tíz éve fáradoznak azon, hogy a minőségi vendéglátás és idegenforgalom legjobb hazai képviselői – a termelőktől kezdve az éttermeken át a szálláshelyekig – egymásra találhassanak. Fontos a hazai, sőt, helyben megtermelt alapanyagok minél nagyobb arányú alkalmazása: egyrészt a hazai gazdaság támogatása, másrészt a legjobb minőség, a garantált frissesség biztosítása miatt, de nem kevésbé fontos szempont – amin megint csak osztozik a Toyota és a SVÉT –, hogy így kiküszöbölhetők a hosszú távú szállítással járó környezeti terhek, az üzemanyagtól kezdve a csomagolóanyagokon át a hűtésre fordított energiáig. A SVÉT tagjai küldetésüknek tekintik, hogy ennek a szakmai hálózatnak a tagjaiként a legváltozatosabb területeken együttműködve egyrészt meghonosítsák azt a kultúrát, amit képviselnek, másrészt a szakképzéssel szoros kapcsolatokat teremtve biztosítsák, hogy ez az értékrend a szakma elkövetkező generációiban is gyökeret ereszthessen, és tovább fejlődhessen.

Ezeknek a szerteágazó szakmai, jótékonysági és társadalmi tevékenységnek az egyik legújabb gyümölcse a Toyota Sakura  és a SVÉT által közösen  létrehozott, idén első ízben kiosztásra kerülő Sakura-díj. A tervek szerint mostantól minden évben a cseresznyefa virágzásához (japánul ezt jelenti a sakura) kapcsolódóan, azaz április első napjaiban átadott díjban azok az éttermek, termelők és szállásadók részesülhetnek, akik tevékenységük során a leghitelesebben alkalmazzák az omotenashi elveit, és ezzel minden területen felülmúlhatatlan élményekben részesítik ügyfeleiket. A díj több egyszerű elismerésnél: szándékaink szerint egyben az együttműködés új, magasabb szintjét is képviseli, egyfajta közösségi platformot teremtve, ahol az elismerésben részesített vállalkozások, egyének, szervezetek még hatékonyabban tudják végezni értékteremtő és- átadó tevékenységeiket.

„Azt szeretnénk, ha a Sakura-díjjal elismert éttermek vendégei ugyanolyan maradéktalanul elégedettek lennének a számukra biztosított szolgáltatásokkal, mint a Toyota-tulajdonosok autóikkal.” – fogalmazott a megnyitón a az alapító tulajdonosunk, Füredi István. „Célunk, hogy a Sakura-díj – 1, 2, vagy 3 Sakura virág az étterem bejáratán – idővel a garantált, megbízható minőség szimbólumává, a világszerte elismert Michelin-díj hazai kisöccsévé váljon.”

Az ünnepélyes díjátadóra 2024. április 8-án, 14:00-kor került sor Szőlőkert utca szalonunkban

DÍJAZOTTAK

Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategória:
 • Liszek Zsuzsanna ( oktató, szakács-pincér osztályfönök)
  Nyitott Ajtó Baptista Szakképző, Miskolc Kollegáival, többszörösen hátrányos helyzetű gyerekek jövőkép formáló oktatását, szakmai látókörük bővítését teszik lehetővé, áldozatos munkával.
 • Szimbiózis Alapítvány, Miskolc
  Első ránézésre, segítő tevékenységük fókusza a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítására irányul, ugyanakkor minden programjukat átszövi a társadalmi környezet pozitív attitűdjének, szemléletének előmozdítása
 • Hatpöttyös Étterem, Székesfehérvár
  2002-óta működő étteremben, megváltozott munka képességűek és fogyatékkal élők dolgoznak és biztosítják a vendégek számára a házias illetve moderneb fogásokat. Az étterem, híd szerepét tölti be az egészséges és a fogyatékkal élők között
A szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért, alapított díj
 • Kocsonya Kálmán, Szakmai igazgató-helyettes
  Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
 • Adamek Balázs, Diófa Étterem Konyhafőnőke, Székesfehérvár
 • Rákóczy László, Gyakorlati oktatásvezető
  Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium
Termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek

A díjazottak, hozzájárulnak a minőségi hazai nyersanyagok népszerűsítésében, áldozatos munkájuknak köszönhetően az egészséges, szezonális termékek mellett egész évben biztosítják az általuk vagy közösségük által megtermelt, feldogozott termékeket is.

Határon túli éttermek, közösség építő személyek

A díjazottak, kimagasló szakmai munkát végeznek saját közösségükben, a helyi gasztronómia értékeinek bemutatása mellett a desztinációs nyersanyagok és termelők bevonásával erősítik a helyi értékek megerősödését.

Étterem, háttér gazdasággal, kategória:
Étterem, pékséggel, kategória:

ÉTTERMEK KATEGÓRIA

3 SAKURA virág minősítés
2 SAKURA virág minősítés
1 SAKURA virág minősítés

GRATULÁLUNK A DÍJAZOTTAKNAK!

 

Érdeklődés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük, feltétlen töltse ki!


Hozzájárulok, hogy a Toyota Sakura Kft. és a Toyota Central Europe Sp z.o.o. számomra a Toyota termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat és ajánlatokat küldjön.